četvrtak, 29. ožujka 2012.

Opet šparoge


Ovaj put kupila sam na placu nešto tanje šparoge, idealne za salatu. Djeca ih još ne vole, Mladen je na putu, a ja nisam bila lijena i napravila sam salatu samo za sebe. Uživancija.
Recept je čista klasika.

Salata sa šparogama i jajima

RIVER CAFE COOK BOOK GREEN  Rose Gray and Ruth Rogers


Sastojci:

bunt tankih šparoga
maslinovo ulje
1 jaje
3-5 slanih inćuna
par crnih maslina
peršin
mala crvena čili papričica
sol i friško mljeveni papar
sok od jednog malog limuna
parmezan

Odrezati šparogama, tvrde, vlaknaste dijelove. Blanširati šparoge u vreloj, slanoj vodi oko 5 minuta. Ocijediti ih i ohladiti. Posoliti, popapriti i pošpricati maslinovim uljem.
Jaja staviti u posudu u kojoj ćemo ih kuhati i pokriti ih hladnom vodom. Zagrijavati do vrenja, a nakon toga kuhati 3 minute. Oguliti ih i narezati na polovice. U sredini moraju biti još malo mekana.
Dodati masline i peršin šparogama i lagano ih promiješati. Jaja staviti na vrh.
Posipati nasjeckanim čilijem, solju i paprom.
Povrh svega staviti slane inćune.
Pošpricati limunovim sokom i na kraju dodati i listiće parmezana.


 I divlje šparoge su odlične za ovu salatu. 
                                                              
















 

Nema komentara:

Objavi komentar