četvrtak, 25. listopada 2012.

Liptauer


Recept izveden iz originala svjetski poznatog bečkog restorana "Plachutta" ("Plachuta- The Best of Viennese Cusine"). Ovakav liptauer najviše me podsjeća na onaj iz mog djetinjstva kad se ovo malo jelo puno češće spremalo nego danas (barem se meni tako čini). Prvobitni recept potječe iz pokrajine Liptov u Slovačkoj koja je dugo bila u sastavu Austro-Ugarske, pa se njome recept i proširio.




Sastojci:

60 g omekšalog maslaca
250 g friškog sira
2 žlice kiselog vrhnja
20 g sitno nasjeckanog luka (najbolje ljutike)
1 žlica nasjeckanih kapara
1 žličica senfa
1-2 žlice crvene paprike
1 sjeckani filet slanih inćuna
sol
mljeveni papar
malo kima (po želji)
100 g gorgonzole (po želji)
 
 
Postupak:
 
Istući maslac i dodati sir (i nasjeckanu gorgonzolu ako je volite), vrhnje i ostale sastojke.
Promiješati ali mora ostati grublje teksture.

Garnirati nasjeckanim vlascem i servirati s prepečenim kruhom.










2 komentara: