četvrtak, 8. studenoga 2012.

Sušene jabuke s aromom limuna, meda i cimeta


 Jabuke u kombinaciji s medom, limunom i cimetom...idealno!

 
 
Na jednu jabuku ide sok od jednog limuna, srednje veličine, u koji se umiješa jedna žlica meda. U to se može dodati malo cimeta i mrvicu, stvarno mrvicu mljevenog klinčića.
 

Jabukama izvaditi sredinu (postoji praktična i jeftina spravica za to) i narezati ih na jako tanke kriške. Najlakše je to napraviti na ribež za zelje ali jako oprezno, da na kriške ne narežemo i prste.
Svaku krišku umočiti u prepremljenu smjesu i staviti je na lim za pečenje, koji smo obložili masnim papirom. 
Sušiti jabuke u pećnici na 60 - 70  C 6 do 7 sati, zavisi od debljine kriške jabuke. Vrata pećnice neka budu malo otvorena da zrak u pećnici ostane suh.
Povremeno malo odići kriške od podloge ili ih okrenuti da se ne zalijepe za papir (zbog meda).
To se može naparaviti i u aparatu za sušenje (dehidratoru) ali ja ipak više volim sušenje u pećnici jer je moj aparat dosta glasan a proces sušenja dugo traje, pa mi ta buka nakon nekog vremena stvarno počinje smetati.
Čuvati u dobro zatvorenim staklenkama od tamnog stakla.



  
  
  
 

2 komentara:

  1. Mmm i ove se mi sviđaju :). I sa medom, krasno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što ne mogu napraviti veću količinu u jednoj turi, pa nikad nemam ništa za spremanje u staklenke, za neki drugi put...:)

      Izbriši