petak, 13. srpnja 2012.

Gennarovi njoki od ricotte

Gotovo za 10 minuta plus kuhanje


Osnovni recept:
200 g oštrog brašna
250 g ricotte (ili  kozjeg sira u mom slučaju)
3 žumanjka
20-30 g parmezana
malo muškatnog oraščića
sol i papar


Ricottu i žumanjke pomiješati lagano vilicom. Dodati parmezan, muškatni oraščić, sol i papar i još malo miješati. Na kraju dodati brašno i zamjesiti tijesto.



Oblikovati tanke valjke, pobrašniti ih i rezati kao njoke.




Skuhati i poslužiti s umakom po volji.




Gornje fotografije prikazuju njoke u kojima sam 100 g kozjeg sira zamjenila sa 100 g gorgonzole.
Fantastičan rezultat.
Sljedeća tura bit će sa čilijem, pa sljedeća s rikulom, pa s kaduljom, timijanom.... ne fali mi ideja

Što se tiče umaka s kojim se njoki mogu poslužiti, mogućnosti su nebrojene:
klasični paradajz umak s bosiljkom, ragu od gljiva, mesni ragu, umak s morskim plodovima....

3 komentara:

  1. Divno su ti ispale. Obozavam Gennarove njoke. :) I ja ih imam na blogu. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan recept, sviđa mi se što tako kratko traje da se napravi, mogu uvijek to napraviti nakon posla. recepti

    OdgovoriIzbriši