Sastojci:
lisnato tijesto (gotovo)
ili vučeno tijesto za savijače
marelice
pekmez od sušenih marelica
vrlo malo voćnog šećera
cimet
Marascino ili Cointreau
sjeckani oguljeni bademi
Postupak:
Marelice operite, posušite, izvadite koštice i raspolovite ih (ako želite možete ih narezati i na manje komade).
Posipajte ih s malo voćnog šećera i cimeta, pa pokapajte Maraskinom.
Lisnato tijesto raširite i polovicu premažite pekmezom od sušenih marelica, na to raspodjelite bademe i marelice i zamotajte u roladu.
Poslažite ih u pratvan obložen masnim papirom i pecite na 200 C oko 30 minuta.
Ako radimo štrudlu od vučenog tijesta, listove tijesta, što je poznata stvar, premazujemo otopljenim maslacem, a sve ostalo je isto. Isti nadjev, isti postupak.
Poslužite s Fresh
cream ili Creme fraiche
2 šalice slatkog vrhnja lagano
ugrijati
dodati 3 žlice butermilch-a ili kiselog vrhnja
promiješati
ostaviti na sobnoj temperaturi 24 sata
uz povremeno
miješanje
zatim na 24 sata staviti u frižider
i spremno je za
upotrebu
može bez problema stajati u frižideru 7-10 dana
Odličan desert s marelicama. Posebno me razveselio recept za creme fraiche
OdgovoriIzbrišiHvala i baš mi je drago.
IzbrišiOvo obozavam!!!
OdgovoriIzbrišiObožavam i ja, zato sam i morala ovo objaviti, mada je ovo što sam napisala više uputa nego recept i manje više klasika, koju vjerujem, svi poznajemo.
Izbriši👍 MLJAC,MLJAC !!
OdgovoriIzbriši