srijeda, 30. svibnja 2012.

Marinirane jagode


Sezona je jagoda...još!

Uživajmo!



500 g jagoda oprati, očistit i narezati na polovice ili četvrtine.

Marinada

sok i korica 2 limete
šaka do dvije listića mente (blanširanih 30 sekundi u vreloj vodi)
1-2 žličice meda
1-3 prstohvata mljevene čili papričice
1-2 žlice bijelog ruma

Sve sastojke za marinadu i ispasiranu mentu promiješati.
Marinadom preliti jagode i ostaviti pola sata u hladnjaku.
 Servirati sa sladoledom ili kremom od sira.
Prije serviranja ocijediti višak marinade s jagoda.

Krema od ricotte
A.Ugarković: Nešto slatko

200 g svježeg ricotta sira ili skute
70 g mascarponea
40 ml meda  (1-2 žlice)
50 ml slatkog vrhnja

Promiješati dok se ne dobije gusta krema.
Staviti kremu u čaše i nadopuniti mariniranim jagodama.





Recept za igru  Ajme, koliko nas je!   na temu jagode, koju je odabrala domaćica Zoka s bloga Pans and pots










4 komentara: