ponedjeljak, 28. svibnja 2012.

Pekmez od jagoda s bazgom

Na ovaj odličan i poseban  recept, za pekmez od jagoda, naišla sam kod smile2204 na Coolinarici.
Uz njezino dopuštenje prenosim recept na ove stranice.




Originalna verzija

Sastojci:

1 kg očišćenih jagoda
5 cvjetova bazge
75 dag šećera
sok od jednog limuna
jedan želin   

Postupak:

Očistiti jagode, narezati ih na komade, dodati šećer, cvjetiće bazge (samo cvjetiće) i staviti na kuhanje.





Izmiješati želin sa 2 žlice šećera te raditi po uputstvu na vrećici.

Dodati sok jednog limuna.

Kada zavri kuhati još 3-5 minuta uz povremeno skidanje pjene.


Vruće puniti u tople staklenke, zatvoriti ih i na 5 minuta okrenuti naopako. Kad prođe tih 5 minuta vratiti staklenke u normalan položaj.





U mojoj verziji zamijenila sam šećer s 35 g voćnog šećera (fruktoze) jer u tom slučaju u ovom pekmezu mogu uživati i oni koji se klone konzumirati običan šećer i nisam stavljala želin, što zahtijeva malo dulje kuhanje ali rezultat je isti ili bar vrlo sličan.





                                                                          

2 komentara: