Nježna tekstura borovnica obogaćena predivnim mirisom i okusom soka i korice limete.
Sastojci:
12 šalica borovnica
4 limete - sok i korica
2 šalice fruktoze
pektin
ili dijetalni želirani šećer
Postupak:
Staviti borovnice, sok od limete i polovicu količine šećera u nemetalnu zdjelu i lagano ih zgnječiti (gnječilica za krumpir je idealna za taj posao). Ostaviti stajati oko 4 sata.
Premjestiti smjesu borovnica, limete i šećera u lonac. Dodati koricu limete i ostatak šećera.
(u koji tada dodajemo pektin).
(u koji tada dodajemo pektin).
Lagano zagrijavati, stalno miješajući dok se sav šećer ne otopi.
Pojačati vatru i kuhati (105 C) dok se džem ne zgusne. Ako se stavlja i pektin ili dijetalni želirani šećer kuhanje traje puno kraće (oko 5 minuta)
Pošto borovnice imaju malo prirodnog pektina dobro ga je dodati jer će postupak biti jednostavniji i trajat će puno kraće.
Nema komentara:
Objavi komentar