Sezona je jagoda...još!
Uživajmo!
500 g jagoda oprati, očistit i narezati na polovice ili četvrtine.
Marinada
sok i korica 2 limete
šaka do dvije listića mente (blanširanih 30 sekundi u vreloj vodi)
1-2 žličice meda
1-3 prstohvata mljevene čili papričice
1-2 žlice bijelog ruma
Sve sastojke za marinadu i ispasiranu mentu promiješati.
Marinadom preliti jagode i ostaviti pola sata u hladnjaku.
Servirati sa sladoledom ili kremom od sira.
Prije serviranja ocijediti višak marinade s jagoda.
Krema od ricotte
A.Ugarković: Nešto slatko
200 g svježeg ricotta sira ili skute
70 g mascarponea
40 ml meda (1-2 žlice)
50 ml slatkog vrhnja
Promiješati dok se ne dobije gusta krema.
Staviti kremu u čaše i nadopuniti mariniranim jagodama.
Recept za igru Ajme, koliko nas je! na temu jagode, koju je odabrala domaćica Zoka s bloga Pans and pots
Zanimljiv desert s jagodama
OdgovoriIzbrišiI meni se takav čini. Za ljubitelje jagoda i čilija.
Izbrišilp
Odlicno zvuci i super izgleda
OdgovoriIzbrišiHvala
Izbrišilp.