Sve sastojke sam imala i odlučila biti brza i efikasna.....dok opet ne zaboravim...., a i recept je odličan....lagano, brzo, fino, svježe, na početku sezone jagoda....
I evo još jednog recepta za igricu ajme, koliko nas je na temu jagode koju je zadala domaćica Zoka s bloga pans and pots
Prenosim recept uz, naravno, moju izmjenu vrste šećera (uvijek fruktoza).
Sastojci:
400 ml jogurta
400 ml slatkog vrhnja
6 listića želatine
3-4 žlice šećera ili 1,5 žlica voćnog šećera
žličica arome naranče ili vanilije
300 g jagoda ili nekog drugog bobičastog voća ili mješano (može i smrznuto)
2 žlice maslaca
3 žlice smeđeg šećera ili 1,5 žlica voćnog šećera
žličica ribanog muškatnog oraščića
Slatko vrhnje zagrijati sa šećerom i miješati dok se šećer ne rastopi.
Listiće želatine namočiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubre.
Ocijediti ih i dodati im nekoliko žlica vrućeg vrhnja.
Miješati dok se želatina ne rastopi i uliti ostatak vrhnja.
Dodati jogurt i odabranu aromu, pa dobro izmiješati.
Podijeliti smjesu u male staklenke i staviti u frižider na nekoliko sati.
Na maslacu pirjati voće sa šećerom i kad se zgusne dodati muškatni oraščić.
Umak dodati na ohlađenu panacottu i sve zajedno još ohladiti.
Recept je prezentiran kao odličan desert za ponjeti na piknik, pošto ako se radi u malim staklenim teglicama s poklopcom, one se mogu zatvoriti i pogodne su za transport.
Mislim da je super ideja i "za po kući". Malo kreativnosti i različitosti nije na odmet...
Jako fina ovako poslužena u staklenke, a treba i iskoristiti i ove divne jagode
OdgovoriIzbrišiDa, baš je fora, a to me i privuklo receptu ali i recept je odličan. I točno sezona je počela...hura!
OdgovoriIzbrišiMoj omiljeni recept za panna cottu je sličan ovom, s jogurtom. Serviranje u staklenkama i s voćem na vrhu mi je zbilja originalna verzija. Moram si nabaviti lijepih staklenki
OdgovoriIzbrišiI ja sam upravo to rekla, da si moram nabaviti još lijepih staklenki
OdgovoriIzbriši